{{ brizy_dc_image_alt uid='wp-a0af97e149f8e15bc997400c352180c2' }}
{{ brizy_dc_image_alt uid='wp-54e0fd605aed67def7dd0b33cb40c01d' }}

Colombia la Esperanza

De provincie Tolima is de op 2 na grootste koffie producerende provincie in Colombia. De goede bodemkwaliteit en de overvloedige aantal natuurlijke stroompjes, die van de drie met sneeuw bedekte vulcanen stromen, zorgen van nature voor een prachtige zoete, medium tot volle body arabica koffie. Tolima, tot voorkort nog vrij onbekend als koffieproducent, is een geweldig gebied voor hogere kwaliteit koffies. 

Biologisch en Fair Trade gecertificeerde telers groeien in aantal en productie in dit van nature zeer geschikte gebied voor chemicalien vrije en organische landbouw praktijken. Het centrale en zuidelijke deel van de provincie produceren de meest kwalitatieve koffies. De koffie uit dit gebied heeft al talrijke prijzen gewonnen de laatste was de Cup of Excellence 2015.

Koffie uit Guatemala Antigua is vermaard om zijn lichtvoetige, fruitige frisheid en intense, bitterzoete chocoladegeur. Hints van boter en karamel en een licht spoor van ceder geven deze klassieke bourbon cup zijn heldere en evenwichtige

karakter. Een volle, pittige koffie met een diepe, rokerige eerste slok. Daarna volgt een complexe smaaksensatie van een frisse bos en aarde-combinatie, eindigend in de volheid van zware, bittere chocolade met een kruidige afronding.

26november
2019
  • Post Views: 11
  • 0

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *