Guatemala | Antigua Pastoral


Koffiesensatie op grote hoogte.

Guatemala is één van de grotere koffieproducerende landen in Centraal-Amerika en wordt alom geroemd om zijn perfecte condities voor koffieteelt. Huehuetenango, Coban, Fraijanes en Antigua zijn de vier belangrijkste koffiegebieden. Onze ‘Guatemala Antigua Pastoral’ komt uit Antigua; het gebied dat van deze vier misschien wel de meest gewaardeerde koffie voortbrengt.


Vruchtbare vallei tussen 3 vulkanen.

Antigua ligt dan ook in een vruchtbare vallei, ingeklemd tussen maar liefst drie vulkanen. Op een hoogte van wel 2200 meter koesteren de Guatamala Anigua Pastoral– koffieplanten zich in een constant klimaat. Gevoed door de rijke bodem tieren de struiken welig in de overdadige zon, bij een vochtigheidsgraad van 65%. De talrijke bomen die de plantages omzomen, beschermen de planten zowel tegen de hitte als de koude winternachten van december tot en met februari.


50 boeren verzorgen de koffie.

50 boeren telen, verzorgen en oogsten de koffie; dat laatste gebeurt eind februari. Vervolgens gaat de koffie naar onze Coop Acatenango in Chimaltenago. Daar wordt hij gewassen, gepulpt en gedroogd. Dan volgt het sorteren en verpakken in jute zakken.Ten slotte begint de lange reis naar onze branderij, waar de koffie eind april aankomt.


volg ons op social- media

Copyright – Coffeebeanz 2020